Permanente make-up

Deze make-up wordt in de huid gepigmenteerd met behulp van een naald en zorgt ervoor dat het kleur 2 tot 5 jaar blijft zitten.

Passie voor Perfectie in Permanent Make Up!

Sinds jaren werkt Instituut Adagio samen met een experte in permanente make-up, iemand die dagelijks diverse klanten helpt om er mooier, stralender en jonger uit te zien door middel van een permanente eyeliner, nieuwe lipcontour of mooi gevormde wenkbrauwen, …

Wie wil dat niet ?

Hoe gebeurt permanente make-up ?

Deze make-up wordt in de huid gepigmenteerd met behulp van een naald en zorgt ervoor dat het kleur 2 tot 5 jaar blijft zitten.
De kleuren worden in onderling overleg gekozen en eerst op proef op de huid gezet. Pas nadat je de vorm en het kleur perfect vindt, wordt overgegaan naar het definitieve pigmenteren.

Doet het pijn ?

Vooraf wordt een verdovende zalf aangebracht, waardoor je zo goed als geen pijn voelt. Veel hangt ook af van de deskundige handen van de uitvoerder en de pen die gebruikt wordt. In Instituut Adagio wordt steeds steriel gewerkt en met de fijnste apparatuur, zodat je geen pijn ervaart.

Deze behandeling is ideaal voor:

 • Personen met lenzen,
 • Gevoelige ogen,
 • Mensen die er altijd graag goed uitzien, zelfs na een nachtje stappen of op verlof
 • Personen zonder pigment in de haren (bv bijna kleurloze wenkbrauwen,…)
 • Enz…

Ook het verwijderen van vroegere of verkeerd gezette permanente make-up, behoort tot de mogelijkheden. Indien je interesse hebt, kan je meer informatie aanvragen via het contactformulier. Ik geef dan zo vlug mogelijk antwoord terug.

Permanente make-up vlak voor en vlak na een behandeling bij eigen klanten van Instituut Adagio

Permanente make-up vlak voor en vlak na een behandeling bij eigen klanten van Instituut Adagio

Permanente make-up vlak voor en vlak na een behandeling bij eigen klanten van Instituut Adagio

Voorzorgen voor de behandeling

 • Antibiotica : tijdens een anti-bioticakuur wordt permanente make-up afgeraden, omdat het kleur soms niet aanpakt;
 • Diabetes : bij lichte vormen is er geen probleem, bij zware vorm van diabetes wordt een goedkeuring van de behandelende arts gevraagd;
 • Herpes (koortsblaasjes) : bij het plaatsen van permanente make-up op de lippen, wordt aangeraden 1 week op voorhand medicatie hiertegen in te nemen.
 • Bloedverdunners : 2 dagen voor de behandeling stopzetten tot 1 à 2 dagen na de behandeling
 • Oogoperaties : 6 maanden wachten met permanente make-up
 • Botox of andere inspuitingen : 3 maanden wachten

Nabehandelingsinstructies

Om het genezingsproces goed te laten verlopen en om infecties en littekenweefsel te voorkomen, is het zeer belangrijk dat je de nabehandeling thuis nauwkeurig opvolgt. Hoe de huid na de behandeling reageert, is bij elke persoon verschillend. In de meeste gevallen kan je meteen je dagelijkse activiteiten hervatten, maar je dient wel alle regels hieronder in acht te nemen.

Permanente make-up is net geplaatst

Tijdens en na de behandeling kan de huid rood of lichtjes opgezwollen zijn. Deze zwelling kan, bij gevoelige personen, ook nog de eerstvolgende dagen optreden. Om de zwelling te verminderen, mag ijs of een cold-pack op de permanente make-up gelegd worden. Opgelet : nooit ijs of cold-pack rechtstreeks op de huid leggen.  Bescherm de huid eerst met een droog handdoekje of washandje.

Gedurende 7 tot 10 dagen na de behandeling : do’s and don’ts

 • De behandelde zone mag niet in aanraking komen met water;
 • Aanraking met lotions, reinigingsproducten, zeep of andere vloeistoffen moet vermeden worden;
 • Geen make-up aanbrengen op de behandelde zone;
 • Het is aan te raden niet intensief te sporten;
 • Geen sauna, stoombad of jacuzzi nemen. Zwembad is ook afgeraden;
 • Niet in de zon liggen en ook geen zonnebankbeurt nemen;
 • Er zullen kleine korstjes gevormd worden. Deze mogen niet afgekrabd worden. Na enkele dagen vallen ze vanzelf af. Dit is uiterst belangrijk ! Geef je huid de tijd om de korstjes vanzelf af te stoten. Zo bevorder je de optimale opname van het pigment en voorkom je infecties en vorming van bindweefsellitteken.
 • Breng max. 1 keer per dag een zalf aan tegen infecties op de behandelde huid en dit met een vers wattenstaafje (niet met de handen). Stip de zalf zachtjes aan (niet wrijven), waardoor korstjes kunnen loskomen. De huid moet gewoon soepel blijven, niet te droog en niet te vettig;

Wenkbrauwen
Na de behandeling zijn de wenkbrauwen te donker zolang er korstjes op zijn. De kleurintensiteit van de wenkbrauwen verlicht na enkele weken.
Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van de permanente make-up nadelig beïnvloeden. Gebruik daarom bij blootstelling aan zon voldoende bescherming en smeer een sunblock.

Ogen
Ogen kunnen sterk opzwellen tijdens en na een behandeling. IJs of cold-pack leggen kan hierbij helpen om te ontzwellen. Bescherm de huid eerst met een handdoekje of washandje. Nooit ijs of cold-pack rechtstreeks op de huid leggen. Indien je in de zon wilt komen, altijd een zonnebril opzetten. Leg de anti-infectieuze zal in de koelkast, dit werkt verzachtend en rustgevend.

Lippen
Week 1 : zolang er korstjes op de lippen zijn, is de permanente make-up te donker van kleur;
Week 2 : als de korstjes afgevallen zijn, is de kleur opvallend lichter, precies alsof de kleur verdwenen is;
Week 3 : de intensiteit van de kleur wordt opnieuw mooi zichtbaar.
Heeft je regelmatig last van koortsblaasjes ? Neem dan contact op met je arts, die je het beste advies zal geven voor en na het plaatsen van de permanente make-up.

Permanente make-up nabehandeling

Na minimum 6 weken wordt de permanente make-up bijgewerkt. Dit is opnieuw een volwaardige behandeling die inbegrepen is in de prijs. Deze nabehandeling is zéér belangrijk voor de kleurintensiteit, houdbaarheid en de optimale finishing touch van de permanente make-up.

Maximum 3 maanden na de eerste behandeling dien je de nabehandeling te laten uitvoeren. Indien je langer wacht, zal een nabehandelingsprijs aangerekend worden.

Permanente make-up onderhouden

We adviseren om permanente make-up na ongeveer 2 jaar te laten bijwerken.

 

Bedankt voor het vertrouwen in de zaak en geniet van je fantastische permanente make-up !
Klantentevredenheid is onze prioriteit en specialiteit !