Huidverzorging tijdens en na chemo

Innerlijk en uiterlijk gaan onvoorwaardelijk samen,  ook tijdens kanker !

Het verdict is gevallen … kanker. En dan sta je daar : hopeloos, ontredderd, moedeloos, maar ook … strijdlustig en bereid om alles te doen wat je gezondheid kan terugbrengen.

Zoveel mensen krijgen dagelijks deze brok te slikken en moeten aan een maandenlange race beginnen tegen de kwaadaardige tumors die hun lichaam teisteren.

Chemo, zware medicatie en radiotherapie eisen een zware tol voor je lichaam. Langs de ene kant soms levensnoodzakelijk, langs de andere kant vernietigend voor je gezonde cellen…het is balanceren op een slappe koord.

Door al die ‘aanvallen’ reageert ook de huid. Ze wordt extra gevoelig, droog, schraal, er ontstaan makkelijker wondjes of die genezen trager, irritaties of allergieën ontstaan, … kortom je voelt je niet alleen ziek, je gezicht spreekt ook boekdelen…

In  Instituut Adagio kan je daar iets aan doen. Al jaren  gebruik ik enkel natuurlijke verzorgingsproducten zonder schadelijke toevoegingen, samengesteld door 2 dokters.  Je kan gerust zeggen dat deze producten bionoom zijn,  dit wil zeggen : in harmonie met de huid, de natuur, het milieu,  de dieren en absoluut onschadelijk voor de gebruiker.  Daarenboven zitten ze boordevol vitamines en mineralen, super gezonde stoffen die heel belangrijk zijn om je huid terug op te knappen.

Door mijn jarenlange ervaring ben ik al verschillende keren in aanraking gekomen met vrouwen in een kankerbehandeling.  In de loop van de jaren ben ik mij daarom verder gaan specialiseren in huidverzorging tijdens en na kankerbehandeling.

Het is, eerst en vooral,  heel belangrijk te weten hoe je huid eraan toe is. Dat kan je door een grondige huidanalyse te laten uitvoeren en zo weet je onmiddellijk wat voor jouw huid meest geschikt is.  Door het dagelijks gebruik van de juiste huidverzorging, beperk je alle schadelijke gevolgen van de kankerbehandeling en zie je er meteen een stuk mooier uit, want dat is voor veel vrouwen toch ook belangrijk.

In instituut Adagio ben je in goede handen, in ziekte en gezondheid,  ook tijdens en na een chemobehandeling !

 

VZW ALTIJD MOOI

Instituut Adagio is  ‘partner met een hart’  van de VZW Altijd Mooi (www.vzwaltijdmooi.be). Dat houdt in dat ik jaarlijks een bijdrage stort aan de VZW omdat geld nu eenmaal belangrijk is om een VZW draaiende te houden en hun activiteiten te kunnen uitvoeren.  Deze VZW schenkt ook bons twv € 50 aan vrouwen met kanker en de helft van dat bedrag  neem ik voor mijn rekening, zodat de patiënt, met  een slechts kleine opleg,  van een gelaatsverzorging kan genieten…een kleine gunst tegenover  vrouwen die het moeilijk hebben.

Wat doet de VZW Altijd Mooi met het sponsorgeld ?

  1. Informatieve lezingen geven aan verenigingen of serviceclubs;
  2. Online lezingen via de website www.vzwaltijdmooi.be . Hier kan je getuigenissen bekijken, informatieve filmpjes bekijken over alles wat te maken heeft met schoonheid en verzorging tijdens het ziekteproces;
  3. Informatie verstrekken over vrouwelijkheid tijdens en na kanker : voor geneeskundige diensten, artsen,  hulpverstrekkers;
  4. FAQ. Op de website beantwoorden zij de meest gestelde vragen van patiëntes;
  5. Sensibiliseren. Mensen met een groot hart samenbrengen om het taboe rond vrouwelijkheid en kanker te doorbreken;
  6. Ondersteunen. VZW Altijd Mooi Bons, een genietmoment voor elke patiënte.

Altijd Mooi Bon ter waarde van 50 euro

VZW Altijd Mooi heeft een groot hart voor vrouwen met kanker.

In functie van de beschikbare middelen schenkt de VZW Altijd Mooi, bons ter waarde van 50 euro aan kankerpatiëntes.

Ben je vrouw, kankerpatiënte in behandeling en wil je graag een Altijd Mooi Bon ontvangen ? Schrijf je dan in op de website www.vzwaltijdmooi.be  of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kan met deze bon van € 50 terecht bij alle partners met een hart (ook INSTITUUT ADAGIO), die je in deze moeilijke periode van je leven helpen om er mooier uit te zien en je beter te voelen.